2021-05-27 12:33:07• hírek • Szatmár.ro

Négynapos kaktuszkiállítás nyílik két hét múlva Nagykárolyban

Jó hírünk van a dísznövények, de elsősorban a kaktuszok szerelmeseinek: idén is szervez kaktuszkiállítást a Nagykárolyi Múzeum és az Aztekium Kaktuszgyűjtők Egyesülete.

Ha visszaemlékeznek olvasóink pár hete megjelent egy kaktuszokkal kapcsolatos interjú is hírportálunkon, akkor Nagy Arnold gencsi kaktuszgyűjtővel beszélgettünk, aki már akkor előrevetítette, hogy a júniusi hónap folyamán kiállítást szervezése van kilátásban az egyesület részéről.

Akkor még nem tudott pontos dátumot mondani az esemény időpontját illetően, de mára ez is kiderült: június 10. és 13. között kerül sor a nagyszabású szabadtéri eseményre, méghozzá a Károlyi kastély előtti placcon.

A szervezők azért választották ezt az időpontot, mert nagyon sok növény ekkortájt borul virágba, a téli pihenést követően a júniusi hetek minden gyűjtő számára sok élményt tartogatnak. Kedvenc növényeik talán olyat mutatnak, amit csak ritkán van alkalmuk szemlélni.

Éppen ezért az érdeklődők számára ez az esemény úgyszólván kötelező jellegű, aki egy kicsit is kíváncsi a virágzó kaktuszok látványára, látogasson el a kiállításra.

Az esemény időpontja egyébként egybe esik majd a múzeumok éjszakája kezdeményezés időpontjával is, így a szombati napon majd egészen késő estig kinn leszenek a helyszínen a kiállítók.

A szervezőktől úgy tudjuk mintegy 10 kiállítóra lehet majd számítani, akik az ország több megyéjéből és Magyarországról érkeznek a helyszínre. Ennek okán több száz, de az is lehet, hogy ezernél is több növényt csodálhatnak meg a szemlélődők.
 

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: